انواع
ساشه به کیسه های کوچک یک بار مصرفی اطلاق می شود که داخل آن ها با مواد مختلفی از جمله مواد غذایی، دارویی، بهداشتی و کشاورزی پر شده باشد. به طور کلی، دو ویژگی زیر را می توان مهم ترین دلایل استفاده از ساشه ها دانست:
- استفاده از تمام محتویات داخل پاکت ساشه در یک وعده
- مقرون به صرفه بودن به دلیل مصرف به مقدار مورد نیاز
به همین علت، ساشه امروزه به یکی از پرکاربردترین انواع بسته بندی در صنایع مختلف تبدیل شده است. در ادامه به بررسی کاربرد بسته بندی ساشه در صنعت مواد غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی می پردازیم.
ساشه مواد غذایی
بسیاری از مواد مصرفی پس از باز شدن بسته بندی، تمام محتویات داخل آن ها به یک باره و در یک وعده مصرف نمی شود. از طرفی، به علت باز شدن بسته بندی این مواد منقضی شده و دچار فساد و خرابی می شوند. این مسئله به خصوص در مورد مواد غذایی صدق می کند، چرا که در اغلب مواقع نیازی به استفاده از کل محتوای داخل بسته نیست. به همین علت بسیاری از افراد ترجیح می دهند که از محصولات غذایی ساشه دار استفاده کنند. این محصولات به صورت ساشه های تک نفره بسته بندی شده و حجم مناسبی برای استفاده در یک وعده دارند. به طور مثال، ساشه سس و ساشه قهوه فوری از جمله ساشه های تک نفره و تک وعده ای هستند.
انواع ساشه
ساشه بندی مواد به وسیله دستگاه بسته بندی ساشه یا دستگاه ساشه زن انجام می گیرد. این ساشه ها بر حسب موادی که داخل آن ها قرار می گیرد به انواع مختلفی تقسیم می شوند.
ساشه پودری
ساشه پودری جهت بسته بندی مواد پودری مانند نسکافه، فلفل، سماق، و سایر ادویه جات و همچنین مواد گرانولی مانند شکر و نمک به کار برده می شود. این ساشه ها وزنی بین ۳ تا ۵۰ گرم داشته و از سه یا چهار طرف دوخت می شوند.
ساشه مایعات
در این نوع ساشه ها، مایع مورد نظر توسط دستگاه به درون کیسه های ۱۰ تا ۳۰ گرمی دو سر دوخت تزریق می شوند. این مایع می تواند مواد خوراکی مانند سس، عسل، روغن زیتون، آبلیمو، شکلات مایع، یا انواع شوینده مثل شامپو و مایع دستشویی باشد.
ساشه مدادی
ساشه های پودری و مایع را می توان بنا به درخواست مشتری به صورت ساشه مدادی یا استیک تولید کرد. این ساشه ها از نظر کیفیت تفاوتی با سایر ساشه ها نداشته و تنها از نظر ظاهری متفاوت هستند. ساشه های مدادی همان طور که از نامشان پیداست، شکلی مدادی یا میله ای دارند و نسبتا باریک می باشند.